Sluiten

Categorieën

Filters

      Gebruiksaanwijzing larven van het lieveheersbeestje

      Gebruiksaanwijzing larven

      Gebruiksaanwijzing lieveheersbeestjes en/of larven

      U ontvangt de lieveheersbeestjes en/of larven in een brievenbus enveloppe. In de enveloppe zit een zakje met zaagsel waartussen de larven zich bevinden. Naast larven zult u ook velen vervelhuidjes aantreffen, dit zijn geen dode larven!

      Wij adviseren u deze direct na ontvangst uit te zetten. Mocht u ze niet meteen kunnen uitzetten dan kunt u ze maximaal 1 dag, op een temperatuur van 8-10°C in het donker bewaren.

      Larven uitzetten is eenvoudig

      • Open de verpakking voorzichtig op de plek waar u de larven wilt uitzetten.
      • Het zakje kunt u eenvoudig ophangen in het gewas. De larven en/of lieveheersbeestjes lopen van nature omhoog en zullen door middel van geur de bladluizen vinden.
      • Wanneer er duidelijk plekken met bladluisbronnen zichtbaar zijn, kunt u hierin één of enkele larven en/of lieveheersbeestjes plaatsen waarna u het zakje ophangt.
      • De larven kunnen tegen regen, echter wanneer het hard regent wanneer u de larven ontvangt adviseren wij u maximaal 1 dag te wachten met uitzetten van de larven. De larven kunt u dan het beste bewaren in de groentelade van de koelkast. Het belangrijkste bij regen is dat het zakje niet vol regent en de larven daardoor verdrinken. Blijft het langere tijd regenen, dan kunt u de larven uitstrooien over het de planten en struiken of het zakje op een beschutte plek ophangen door middel van het klipje aan het zakje of met behulp van een punaise.

      Opmerkingen

      • Lieveheersbeestjes en larven kunnen het best ingezet worden vanaf 15ºC; beneden de 15ºC gaat de ontwikkeling heel langzaam en zal de werking minimaal zijn, zij overleven lagere temperaturen wel.
      • Tijdens de groei vervelt een larve drie keer. Hierdoor zult u vervelhuidjes terugvinden in het zakje en op de gewassen. Ook kan het zijn dat meerdere larven gedurende deze vervel periode heel stil zitten. Deze larven zijn niet dood, maar hoogst waarschijnlijk aan het vervellen. Het is van belang om ze in deze fase met rust te laten.
      • De laatste keer verpoppen de larven zich en zal na enkele dagen als volwaardig lieveheersbeestje uit deze pop tevoorschijn komen. Gedurende de eerste 24 uur zullen de stippen zichtbaar worden.
      • Bij een temperatuur van 20ºC duurt de ontwikkeling van ei tot volwassen lieveheersbeestjes ongeveer 3 tot 5 weken.

      Uiterlijk larven

      Een volwassen tweestippelig lieveheersbeestje is ongeveer 4 mm groot. Ze kunnen in verschillende kleurvarianten voorkomen. De meest bekende variant is het rode lieveheersbeestje met twee zwarte stippen, maar zij kunnen ook zwart zijn met vier rode stippen. De larven van het tweestippelig lieveheersbeestje zijn tussen de 1,5 en 4 mm groot, grijs van kleur met gele vlekken en lange poten. De eieren zijn langwerpig, geel/oranje en worden in groepen van 20 tot 40 eieren meestal aan de onderzijde van het blad tussen de bladluizen gelegd. De ontwikkeling van een larve tot een volwassen lieveheersbeestje duurt 2 tot 5 weken, dit is afhankelijk van de temperatuur. Hoe warmer, des te sneller de ontwikkeling gaat. In deze periode van groei vervellen de larven drie keer. Tijdens een vervelling, die 24 uur in beslag kan nemen, zijn ze zeer kwetsbaar een aanraking kan fataal zijn. Na drie vervellingen verpoppen ze zich, na 1 tot 3 dagen kruipen ze daar als volwassen lieveheersbeestjes uit. Zowel de larve als het lieveheersbeestje eten veel bladluis.

      Eitjes van lieveheersbeestjeLarven van lieveheersbeestje bij penpunt
      Larve van lieveheersbeestje eet bladluisVolwassen twee stippelig lieveheersbeestje

      Werking

      Een volwassen volwassen lieveheersbeestje en ook haar larven eten tussen de 80 en ruim 100 bladluizen per dag. Wat betreft de soort bladluis zijn zij niet heel kieskeurig, zij eten velen soorten bladluizen. De bladluis wordt in het geheel opgegeten of wanneer deze te groot is leeggezogen.

      Zichtbaar effect

      Binnen 2 tot 3 weken is de hoeveelheid bladluis zichtbaar afgenomen of zelfs verdwenen.

       

      Wat heb ik nodig? 
      Waar moet ik op letten?
      Gebruiksaanwijzing

      Bestel lieveheersbeestjes



      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »